* * * * *

SCAG SKD Comments

Comments from the logs in their original language.

LA8IG:
Not too many stns QRV, but ufb QSOs. SA6ROS didn't give QTH and name, God knows why! Sorry for this way of logging. My Braille system doesn't offer any other way of writing the log.
73 de LA8IG, Knut.
----

SM4LWY:
Då var även midsommaromgången i år avklarad. Som vanligt väldigt fin telegrafi från dom stationer jag lyckades köra. Jag hade massor av brus på 80-metersbandet så det var inget läge för CQ, utan jag fick svara på de stationer jag hörde över bruset. Jag hoppas på bättre förhållanden till nyårsomgången.
73 de Bosse
----

SM5CJW:
Jag körde från Skinnskatteberg - störnivå S2. Alla QSO på 80 m - försökte en del på de andra banden men inget SKD där. Jag körde K3 med 100W, S-match och stegmatad dubbelzepp 2x18m. Nyckeln var den välkända i plåtkåpa, som fanns i alla militära telegrafisalar.
73 /Bosse
----

SM5OCK:
Verkligen kul att få köra SKD igen. Jag tycker alla kör fin CW så svårt sätta betyg. I år körde jag en gammal Telefon A/B LM. ERICSSON, en dubbeltungad med marmorplatta.73 de Håkan
----

SM6LZQ:
Jag provade att ropa "CQ SKD" på 40, 30 och 20 meter, men fick bara svar på 40 meter av en belgare som inte deltog i SKD. Alla körda SKD-QSO blev alltså på 80 meter. Körde även denna gång med IC-756PROIII cirka 100 Watt och G5RV. Nyckeln jag har som favorit är min HI-MOUND HK-802, vilken fick träda i tjänst.Tyvärr blir det bara vid de två SKD-aktiviteterna handpump kommer i fråga. Kopplade ur alla grejer strax före klockan 19 p.g.a. åska helt nära.
73 från SM6LZQ, Thorbjörn på Tjörn
----

SM6NZA:
Tack för årets Midsommardags SKD! Morgonen började med märkliga condx med extrem QSB på 80m. Senare under dagen blev signalerna mer stabila. Jag fick dock bryta och stänga av några gånger när ovädret med åska drog över QTH. Kul att det verkade vara aktivitet från SKD stationer från start till sluttid! Bara SKD på 80m. Misstänker det var svårt då AA contest pågick samtidigt som årets SKD.
Rig Ten-Tec Orion 90W, antennen är en dipol. Handpump Lennart Pettersson "Swedish Key" QTH Lindome, JO67BO.
73 och god fortsättning på sommaren och året /Stefan
----

SM7DDR:
Mycket brus, men med min envishet blev det några qso till slut!
Med vänlig hälsning /Jan
----

SM7USW:
Körde med IC-7300, Ant FD4, PWR 100W.
Jag tror detta var min första SKD. Kul att motionera handpumpen blir inte så ofta. Var en del QSB på ett par QSO annars var föhållanden OK.
73 /Weine
----

.-.-.