* * * * *

SCAG SKD Comments

Comments from the logs in their original language.

OZ8SO:
Fine forhold, og pæn deltagelse. Glædeligt at mange holder det gamle håndværk i live, og jeg glæder mig til midsommer SKD.
73, Jens
----

SM2CEW:
Blev inte så mycket tid över till SKD då det fanns en uppsjö av andra nyårsaktiviteter på banden att delta i. Men trevligt som vanligt att köra handpump med likasinnade.
73 Peter
----

SM4HFI:
Hemma kör jag i princip alltid handpump på 2m. Jag har tagit bort medhörningen eftersom den gav sidband från min TS-700 så handpump är enda möjligheten att nyckla. Mekanisk bugg utan medhörning funkar inte. Tror det är en Harlösa, farsan hade den och jag har tagit över den. Trafobrummet från PA har lite eftersläpning så det funkar inte som medhörning.
73, Jan
----

SM4MWB:
Då jag är ganska ny på cw så blev det bara 2 qso för mig på nyårsdagen, jag hoppas dock att mina motparter kan få sina poäng av mig i alla fall.
73 /Mats
----

SM4SEF:
Dagen till ära hade jag värmt upp min gamla Drakeline (R4A + T4XB). Ska det vara ålderdomligt så ska det vara rejält, och inga menyer så långt ögat når här inte! Keyer denna gång en Kenpro KK-50 som jag fick som julklapp av vår förra hund för många år sedan. Antennen, den 32 år gamla W3DZZ, inga nyheter här inte! Tnx för denna gång, då hörs vi i midsommar igen!
73/Bosse
----

SM5CJW:
Jag började på morgonen men gjorde sedan misstaget att ta en paus. Sedan kom juldekorationerna igång och spred QRM (S9++).
Jag har en G/FEK-antenn (7,2 m vertikal tråd) och den går inte speciellt bra på korta distanser eftersom den har låg strålningsvinkel.73 /Bo
----

SM5OCK:
Kom igång direkt i morse och det var några igång. Kul i alla fall men endast 5 QSO.
73, Håkan
----

SM6LZQ:
Jag lyssnade runt på de olika banden och ropade något CQ SKD men fick inget QSO förutom på 80 meter, där jag körde 8 trevliga kontakter. Körde med IC-756PROIII cirka 100 Watt och G5RV. Nyckel var liksom de senaste gångerna min HI-MOUND HK-802.
73 från Thorbjörn på Tjörn
----

SM6NZA:
Tack för årets nyårs skd. Lika kul som vanligt. Kanske lite extra i år då condx på 80m för SM var riktigt bra för skd.
Min Radio bootade om flertalet gånger vid sändningsstart med nyckeln vilket säkert flera motstationer upptäckte. Blev tyst en stund innan nyckling kom igång igen.
Ofrivilligt QRT visade sig vara vibrationerna från nycklingen som gjorde att glappkontakten inne i radion slog till överspänningsskyddet. Detta då radion står på samma bord som nyckeln. Lyckades till slut hitta glappkontakten i radion.
Så mycket vibrerar det här när man nycklar!
Jag ropade på 20m och 40m men inga skd där i år tyvärr.
73 /Stefan
----

SM6TKG:
Efter varit QRT i snart 25 år kom jag igång för två år sedan igen… hittade min gamla nyckel jag lärde mig CW med för många år sedan och fixade igång den på nyårsdags morgonen. Riktigt rostig CW på min sida med träning i flottan sitter nog kvar lite :) Lite svårt att hålla still nyckeln med barnen springande och klättrande. Kul var det oavsett!73 /Patrik
----

SM6VVT:
Körde bara 80 meter, hittade inga handpumpare på andra band. Men det var kul! Gången innan var år 2000!
Nyckeln har jag fått en gång av Lasse Kålland, SM6NM.Väldigt fin att köra på, behövs en bekväm nyckel när det är 19 år mellan varven!
73 de Thomas
----

SM7BUA:
Station: Remote kontrollerad IC-7100 installerad i Klerebo, ca 4 km från lägenheten i Bankeryd. Uteffekt 100 watt till en 82 meter loopantenn monterad i en skogsdunge på ca 10 meters höjd, 210 möh.CW nyckel: Swedish Key, SCAG Honour Key, ett vandringspris med ett antal inteckningar av tidigare vinnare av SKD. Efter att blivit etta i SKD under fem år i rad fick jag behålla den.
73 Mats
----

SM7FDO:
Inte lätt att betygsätta då alla gör sitt bästa för att låta bra!
73 Lasse
----

SM7NDX:
Min nyckel var en LME Öller73/Jan
----

.-.-.