* * * * *

SCAG SKD Comments

Comments from the logs in their original language.

DH3IKO:
Only one QSO, but that one was very pleasant as it lasted over 30 minutes. UFB, I have to say.
73, Heiko
----

DJ6UX:
Igen en rolig dag med trevlig handnyckelkörning. Fast uppslutningen lämnade en hel del kvar att önska. Men så är det när man bor avlägset där 80mb är obrukbart så länge solen är uppe. Brist pä solfläckar hjälpte inte heller. Jag plågade mina motstationer med en Pettersson handpump.
73, Eddi
----

SMØTCZ:
Tack för ett trevligt arrangemang. Tyvärr kunde jag bara vara med en del av tiden! Trots min sena ankomst var det flera som var på hugget och i gång. Detta var andra gången jag var med, första gången var förra midsommardagen, men tyvärr har det inte blivit så mycket CW mellan dessa gånger. Hoppas på fler QSO fram till nästa midsommar SKD!
Mvh Håkan SM0TCZ
----

SM2CEW:
Kraftigt lokalt åskväder under större delen av dagen gjorde att jag bara kunde vara igång en kort stund på kvällen.
73, Peter
----

SM4SEF:
Rig: KX3, Windomantenn, 10 W. Key: Telephonica Corp NY CTE-26003A. Körde SKD från sommarQTH nr Boxholm, därav callet/5.73/Bosse
----

SM5AKU:
Körde från SK5EW. Idag Ten-Tec ARGOSY 2 då den vanliga riggen är knas efter ordentlig åsksmäll för ett par dagar sedan. Finns många enheter varav en del förhoppningsvis skall gå att fixa till. Armens "normalnyckel", denna dära med bladfjäder i stället för spiraldito. Ruskigt otränad och det tar emot och blir hackigt även vid lägre fart.
73, Janne
----

SM5CBV:
Tyvärr blev det inte som jag tänkt mig med att få köra trevliga SKD-QSO. Har stukat min högra handled och hade svårt att med kraftig värk fullfölja. Jag ser redan fram mot Nyårsdagens SKD!
73, Bruno
----

SM5OCK:
Kul att det var så många som var med. Jag körde ihop 10 kontakter utan problem. Bra att SKD finns så man blir tvingad att ta fram handpumpen! Handpumpen var en gammal antik Lindholm & Wikström. Har lite dåligt samvete att det bara blev 80 meter, får bättra mig till nästa gång och använda fler band.
CU de SM5OCK, Håkan
----

SM5OY:
Det var klent med deltagandet, dessvärre. Jag hann med att köra endast ett QSO innan hemsysslorna tog överhanden. Bl a måste jag reparera min antennväxel ute på väggen.
73, Lars
----

SM6HDY:
Lite folk igång tycker jag!
73, Leif
----

SM6LZQ:
Rolig aktivitet som vanligt. Lite trögt på dagen, men fick ihop 9 kontakter totalt. I år körde jag min IC-756PROIII med cirka 100 Watt ut till en G5RV som inte mår så bra. Troligen avbrott/glapp i ena benet i bandkabeln, får se över det. Nyckel även i år min favorit ifrån Japan, Hi-Mound HK-802. Tack till alla för trevlig aktivitet!73 från Thorbjörn på Tjörn
----

SM6NZA:
Riktigt rolig SKD då condx var hyfsade de tider jag var aktiv. Mycket CQ tid utan svar som vanligt men bra som träning. De flesta kända men en del nya-och det är alltid kul. Hoppas fler stationer kan vara med nästa gång. Fick några extra signaler i logg som svarade på CQ SKD, bäst ta med dessa också även om jag ej ger betyg. Det lät som de körde handpump men var svårt få bekräftat i QSO att det var så dock. Kul med -5LYM som under QSO med mig började gräva efter handpumpen som han hade "någonstans" och hittade en från 2:a världskriget som han kunde löda QRV för att kunna köra SKD.
Ant 80m:Horisontell dipol/Vertikal shuntmatad mast, 20m:3el delta loop. Handpump Swedish key
73 de Stefan
----

SM7BUA:
Tyvärr hade jag bara tid att vara QRV på förmiddagen några timmar, och aktiviteten under den tiden var inte speciellt stor. Ett fåtal stationer QRV vad jag kunde uppfatta. Körde endast 80 meter men med relativt goda signalstyrkor.
Stationen min IC7410 med 84 meters loop. Nyckel, Swedish Key.
73 de Mats SM7BUA
----

.-.-.