* * * * *

SCAG SKD Comments

Comments from the logs in their original language.

DJ6UX:
Det verkar vara svårare att få tag i motstationer som lämnar in en logg med betyg än att sända bra CW. Tack till alla som svarade och visste vad som "cq skd" betyder.
73, Eddi
----

OZ5RM:
Jeg ville ønske, at der var mange flere deltagere!
73, Rick
----

OZ8SO:
Efter en stille start først på dagen, lykkedes det efterhånden at få kørt nogle få QSO'er. Forholdene blev bedre senere på dagen, men døede ud igen ved 16-17 tiden. Alle telegrafister er jo fremragende, men der er vist ikke mange af de gamle tilbage :-) Tak for gode og trevelige QSO'er.
73, Jens
----

SMØOY:
Ånyo en trevlig nyårsdag med handnyckelkörning. Det blir dock alltför sällan. Alla var så duktiga. Det lät riktigt härligt, lugnt och fint, välformade tecken. Min nyckel är en gammal trotjänare som jag köpte av SM1LO 1954. Vad den heter eller typbeteckning har jag ingen aning om.Om någon känner igen den, meddela gärna mig.
73, Lars
----

SM4EDK:
Blev för sent varse att SKD var på tapeten. Blev endast 4 qso innan conds bröt ihop. Vill ändå sända in min logg till stöd för de mera lyckosamma deltagarna.
MVH Bertil
----

SM4LWY:
Nyårsdagens omgång började trögt men till slut fick jag i alla fall ihop 6 kontakter innan förberedelserna skulle göras innan barn och barnbarn kom på middag. Jag saknade några bekanta signaler, men dom kanske var igång på andra tider. Som vanligt mycket fin telegrafi och svårt att ge betyg. Vi hörs förhoppningsvis till midsommaromgången.
73 de Bosse
----

SM4SEF:
Trodde först att jag inte fått ihop 5 stns men hittade sedan ett icke loggat QSO, så nu får jag ge poäng. På åter i sommar!
Vy 73 de Bosse
----

SM4WII:
Lyckades reparera min IC-737A i mellandagarna så att jag kunde vara med på SKD. Kom igång ganska sent på grund av det vackra vädret ute. Var lite ringrostig eftersom det var några år sedan jag körde CW på något annat än 630m några enstaka gånger varje vinter. Upplevde att konditionerna var väldigt varierande, vissa stationer hördes S9 för att någon halvtimme senare försvinna nästan helt. Efter klockan fyra var kortaste avstånd som fungerade Danmark.
73 de Kristoffer
----

SM5AKU:
Alla de sex stationer jag körde sände vacker telegrafi och det fanns endast nyansskillnader i deras hantering. Önskar bara att jag själv kunde få till cw'n så fin, men idag var det liksom helt kört.
73, Janne
----

SM5LIB:
Det blev inte många QSO beroende på att en del TV-apparater kom igång runt i grannskapet. Hur som så var det kul och det blev en härlig blandning av kontakter, nya som gamla. Hoppas att jag blir med fler gånger.God fortsättning på det nya året önskas.
73 de Igge
----

SM6LZQ:
Jag körde alla QSO:n på 80 meter denna gång. IC-746 med 90-100 Watt och en G5RV. Nyckel har varit en HI-MOUND HK-802 de senaste omgångarna, en nyckel som jag gillar skarpt! Hoppas kunna vara med i sommar igen!
73 de Thorbjörn på Tjörn
----

SM7BUA:
Jag körde så länge jag orkade, sen åkte jag hem. Körde från mitt remote QTH 4 km utanför Bankeryd med min stora station. Jätteroligt att kunna vara med en stund. Satt 7 timmar på akuten på Ryhov i Jönköping i natt för undersökning och röntgen. Fick goda besked kl 01.30 så kunde sova några timmar innan det var dags för SKD. Det ville jag verkligen inte missa.

Men önskan om en god fortsättning på det nya året
73 de Mats
----

.-.-.