* * * * *

SCAG SKD Comments

Comments from the logs in their original language.

CT7ABE:
It was really a pleasure to participate in this SKD session. It was not possible to make more contacts because propagation and QTH and family did not allow. What I like most about this activity is that we only do the contacts but we are not sure that our correspondents will give us a score for our CW quality (for them it is probably a normal QSO), so we have to go on with more CW contacts, which is good for our practice. I am a SK CW addict, normally running QRP at home and during SOTA activities. During my SOTA outings I use a small military key attached to my leg and an Elecraft KX-3 or a Youkits HB-1B rig: This is a much lighter solution! I will surely participate in the next SKD activity! Very good idea to have organized this wonderful event, Lars!
73 João Fragoso CT7ABE
----

DJ6UX:
Det verkade båda intet gott att det blev bara ett enda svar i fyra timmars CQ ropande dagen innan SKD. Och så segt började den också, bara ett QSO på förmiddagen. Tre timmar senare kom saken mer i farten och jag lyckades logga några trevliga pratstunder vilka för det mesta också kunde loggas på SOCWA. Men om det blev fem betyg? Som vanligt så körde jag min gamla Johnson Viking Ranger sändare, Siemens E311b mottagare, Pettersson handpumpen som jag fick i present från SA1CCQ, och en stegmatad trådpyramid.
73, Eddi
----

OZ5RM:
Tyvärr mycket svårt att få QSO. Publicity via e-mail next year?
Rick, OZ5RM, SCAG 136
----

SM1DVV:
Tråkigt att Du inte hann vara med, Lasse. Och Tor gjorde ett anrop till mig men kom inte tebaks när jag svarade honom. Surt. Så ser vi fram mot nyårsdagens SKD, men innan dess skall många QSO:n köras på alla tillgängliga band och moden.
73 de Stefan SM1DVV
----

SM4LWY:
Så var det åter dags för SKD, och denna gång var det riktigt trevligt med rätt mänga stationer igång och skapliga konditioner. Precis som förra omgången sändes mycket fin telegrafi med handpumparna, och jag önskar att jag hade kommit ihåg att börja träna med handpumpen tidigare för det känns i handleden att man är ovan. I denna omgång blev det totalt 10 qso trots att jag hade flera andra aktiviteter under dagen. Det var trevligt att träffa på både Eddi och Mats så att det blev några SOCWA-poäng på 40 meter. Tack för denna omgång, och så tar vi nya tag till nyår.
73 de SM4LWY Bosse
----

SM4SEF/5:
Rig dagen till ära Sommerkamp FT277 utan S-meter och CW-filter, dvs minst 3 samtidiga qso hörbara hi hi. Key: okänd enkel nyckel.
Bästa 73/Bosse
----

SM4TU:
Här kommer min log. Mycket ovant med handpump. Lång sådan inaktivitet.
----

SM5AKU:
Ho! Snuvig, feber, okul och mest sova.
73 de Janne
----

SM5CBV:
Tack för SKD den 24 juni, som vanligt skoj och trevligt att "snacka" med både nya och tidigare kända operatörer. Aktiviteten var tyvärr inte så över sig, men det var och blev skoj att få CW-prata i de åtta QSO jag fick och hann köra. Här kommer min logg, och ett foto på nyckeln som användes på mitt sommar-QTH. Inga superprylar här, men det funkar fint med min IC-706 och en antenn (G5RV) som sitter högt med "utsikt" över havet. Min fina Öller glömde jag hemma, och fick denna gång köra med en gammal tysk surplus-nyckel. Ovan att använda den, och det blev CW därefter.


Bästa 73 de SM5CBV / Bruno
----

SM5EJW:
Blev tyvärr tvingad att avbryta mitt i allt det roliga men skickar en "checklogg" för ordningens skull. Hoppas på bättre förutsättningar nästa nyår.
73 es tnx de Peter
----

SM6LZQ:
Kul som vanligt med denna aktivitet. Det blev ett QSO på 30 meter, ett på 40 meter och sex stycken på 80 meter. Svårt att få QSO med stationer som kör SKD på dem högre frekvenserna, även om man anger "SKD" flera gånger i anropet. Körde med IC-746 cirka 100 Watt, dipol på 80 och 40m respektive FD-4 Windom på 30m. Nyckeln som jag med fördel använder är en Hi-Mound HK-802. Tack alla för trevligt QSO, och hoppas höra/köra fler nästa omgång.


73 de SM6LZQ, Thorbjörn
----

SM6NZA:
Tack för SKD midsommardagen! Alltid lika QL att pumpa. Även i år upptäckte man att övning ger färdighet. Ca 1.1 QSO/timme aktivitet. Bra signalstyrkor på kvällen, och kul med nytt land i SKD genom Mats intro. Lika svårt som alla år att betygsätta men gör ett försök.


SK3W, Reverse beacon under SKD:n (tyvärr körde jag inga stationer SM3 eller SM2 i år dock)

73, Stefan
----

SM6PVB:
Satte upp portabelriggen, IC706Mk2g i trädgården och körde lite sporadiskt. Soligt med kuling. Kul test, och väldigt duktiga operatörer.
73 de SM6PVB
----

SM7FBJ:
Lite magert denna gång men en logg är det.
73 de Bjarne/SM7FBJ
----

.-.-.