* * * * *

SCAG SKD Comments

Comments from the logs in their original language.

SMØCUH:
Idag valde jag att nyckla min Junker som donerats av Eddi/DJ6UX. Junker patenterades 1920 och användes under WW2. Den stora tryckplattan är lätt att greppa i trängda lägen. Nyckeln skyddas av en huv av kraftig plåt och är den enda nyckeln som inte blir sönderskruvad när barnbarnen varit på besök. Jag hann med 8 QSO men samtliga på 80m. De stora frekvensområdena på 20, 30 och 40m gjorde det omöjligt att hitta utländska motstationer där. Kanske bättre med QRG +/- ? Under SOCWA:s RBN-knapp dök några SKDstationer upp. Bra ställe att hålla koll!
sm0cuh / OLa


----

SM5CBV:
Som alltid en trevlig SKD:ag, men tyvärr lite för få deltagare. Kanske det till viss del berodde på vy QRN och inte så värst bra konditioner. Fick själv gå QRT vid 21:30 UTC, när åskan närmade sig Vålarö. Det blev nio trevliga SKD-QSO, och som vanligt fin CW att betygsätta. Önskar nu alla SKD:are en skön sommar och på "eterhörande" i SKD på Nyårsdagen 2017 om inte förr. Jag blir QRV till och från på mitt sommar-QTH, och hoppas på många trevliga QSO.
73 de Bruno / SM5CBV
----

SM6LZQ:
Jag körde med IC-746, ACOM-1000 (300 Watt), Dipol 2*19,5 m., Key Hi-Mound HK-802.
Började ropa CQ SKD på 20 meter, men inga SKD. Gick vidare till 30 och sedan 40 meter där jag fick svar av en tysk station, men han körde inte SKD. Knaper aktivitet över lag då jag körde, men å andra sidan väldigt hög QRN-nivå p.g.a. åska, så det kanske fanns stationer som jag inte hörde. Jag var kanske dumdristig som kämpade vidare mitt under blixt och dunder (närmsta bllxt slog ner 1 km ifrån mitt QTH) för att få mitt femte QSO, men allt gick bra. Strax före midnatt drog jag ur kablarna och gick till kojs. Det var smått kusligt, HI, HI!
73 de Thorbjörn, SM6LZQ
----

.-.-.