* * * * *

SCAG SKD Comments

Comments from the logs in their original language.

------------------------------------------------
OH6DC
I början hörde jag ingen annan SKD-station och ropade 
CQ SKD utan svar i ca 45 min. Trodde nästan att ingen 
kommer att vara QRV! Men senare fick jag ihop 10 QSO 
och var glad för det. Nyckeln den här gången var gjord 
av en gummistämpel (se bild). Tack för trevliga QSO:n!
73 de Jari


------------------------------------------------ SM4SEF Som synes träffade jag bara på eliten denna dag. Rig dagen till ära Drakeline (R4A + T4XB) 100 W och någon form av LME-nyckel. 73 Bosse --------------------------------------------------- SM4FNK Jag körde inte fler än två -2- på SKD, så jag tror inte att jag är bemyndigad att ge betyg till de jag körde. Jag hade definitivt radioansikte och tele- grafiröst, med mitt huvud var fullt av förkylning, och innehållet fungerande inte riktigt för telegrafi. Lite tråkigt. Har inte hämtat mig än. Nu kan året bara bli bättre. 73 Lasse PS Låt koaxen glöda --------------------------------------------------- SM5OCK Tyvärr bara ett QSO I årets SKD L. Nyckeln var en Flame-proof key från USA. 73 Håkan --------------------------------------------------- SM5DFM Jag tänkte vara med på SKD. Men den enda svenska station som jag hörde och som hade någon nämnvärd styrka var SM5MEK, också i Uppsala, och jag hade qso med henne på 7 MHz. 73 Rune --------------------------------------------------- SM1DVV OH6DC, som vanligt en hejare på egna nyckelkon- struktioner. SM1CQA-Underbar musik från en gnist som kan jobbet. Det har blivit ett stort lyft på deltagarnas färdig- heter. Träning ger färdighet och det märks. Till midsommar hoppas jag temperaturen håller sig lite högre, min handled var alldeles för stel i kylan. Vi hörs i Midsommarens SKD, men helst lite förr. 73 Stefan --------------------------------------------------- SM5AKU Har löjligt hög lokal störningsnivå; idag S9. Om någon ropade mig och ej fick svar så var signalerna under den nivån. 73 Janne --------------------------------------------------- SM7BVO Gott Nytt År önskar jag alla deltagare i SKD 73 Rolf --------------------------------------------------- SM5DXR God fortsättning på det nya året. 73 Christer --------------------------------------------------- SM7FBJ Som vanligt många fina CW-stilar och lättlästa dito. Dock brus och QSB som gjorde det svårläst emellanåt. Set-up den här gången var SWEDISH KEY, 90W och en stegmatad skyloop 15 meter lång och 6 meter upp. Missade ungefär 5 st stationer som jag inte fick tag på men hörde i QSO med andra. Får vara ganska nöjd med tanke på den enkla antennen. Stegen syns till höger i bild där den är kopplad till min hembyggda balanserade ATU. Den är klämd i ett takfönster på sin väg ut över trädgården upp till 2 st metspön.

73 Bjarne --------------------------------------------------- SM5CBV God fortsättning på 2016! Årets SKD var som alltid en trevlig upplevelse, men aktiviteten var till en början lite låg. Jag var QRV och ropade CQ vid “starttiden” men först klockan 12z fick jag mitt första QSO. Konditionerna på 80 meter varierade med kraftigt brus och QSB, och på just det bandet var de flesta QRV. Speciellt trevligt var att jag fick QSO för första gången, med några för mig okända i sammanhanget. Det var skojigt! Som i tidigare SKD, bjöds det på fin CW, och med detta svårt att ge berättigade betyg. Har bedömt och gjort så gott jag kunde. Tack alla jag hade QSO med, och kanske vi hörs och störs i SOCWA, innan midsommardagen och nytt SKD.

73 Bruno ----------------------------------------------------- SM6NZA QL som vanligt med att pumpa. Tyvärr mycket QRN/QSB på 80m denna dag men funkade hyfsat trots detta. Startade på 20m samt 40m men NIL QSO på dessa band tyvärr trots bra prog. mot Eu. Men det gav bra träning HiHi Rig:Hembyggd 5bd trx med 5-15W samt en dipol. Nyckel:Lennart Pettersson co QTH Lindome 73 Stefan ----------------------------------------------------- SM4LWY Denna gång var konditionerna inte så roliga efter auroran, så många stationer låg i nivå med mitt höga grundbrus. Det blev bra träning för örat! Alla sände mycket vacker cw så det var svårt att inte bara ge femmor, men jag försökte göra en rättvis bedömning efter mitt tycke. Jag körde med en Swedish Key och en Junker som jag växlade mellan. Ibland blev det bägge nycklarna i samma qso. Hoppas på bättre conds till midsommardagen! 73 Bosse ----------------------------------------------------- OH7QR Körde med FT-897D 100W till loop ant. Nyckel var Lennart Pettersson "The Swedish Key" nr 2289 73 Erkki ------------------------------------------------------ SM5MEK Det var mycket lokala qrm här i bostadsområdet samt en del qsb (3)(Peak S7 på 80). Kul att pröva på handpumpen, som annars mest får stå och samla damm. Hörde många andra men de var så svaga i bruset så de försvann ibland i qsb. 73 Jenny ----------------------------------------------------- SM0CUH Bifogar en skymningsbild på min trimmade ”Junker” med hufven öppen. Tryckplattan kräver speciell teknik så man blir fort trött.

73 OLa ----------------------------------------------------- DJ6UX ett Gott Nytt År på er alla! Det blev tyvärr bara två QSO innan jag fick ta hand om min 90-åriga mor som drabbades av något problem med hjärtat. Rig: Rx SSSH29 (Siemens E311b) Tx VFO-BU-DR-PA, 5W ut (Johnson Viking Ranger) Aer Stegmatad trådpyramid med fjärrstyrd symmetrisk PI anpassning Key Pettersson från Sveriges Försvaret

73 Eddi ----------------------------------------------------- SM0OY Äntligen en SKD när jag kunde vara med. Härligt! Alla låter så bra och avspända, att det är en fröjd att kommunicera med både långa och korta.
Here a key from ZL

73 Lars

------------------------------------------------------ .-.-.